Eestimaine käsitööõlu, Hiiumaa meistrite kodupruul
Jaanipävaks valmistasid minu sugulase tuttavad pruulmeistrid Hiiumaal kohaliku kombe kohaselt käsitööõlut. Meskimine puutünnides, läbi kadakate. Virret ei ole läbi keedetud ning õlu on kääritatud lahtiselt. Sugulane palus, et meistrid paneksid ka kohalikku jooki mõne pudeli sisse, et saaks hiljem juua. Muidu kombe kohaselt tarbitakse see õlu jaanipäeva pidustuste käigus ära. Pruulmeister oli küll väga skeptiline, aga oli lõpuks nõus mõned pudelid täitma. Peale seda rändasid pudelid minu sugulase keldrisse ja laagerdasid seal rahulikult ja segamatult 6 kuud.Avades selgus, et tegemist on tõelise pärliga. See õlu oli lihtsalt võrratu. Ei tasu lasta ennast häirida kergel hägul ja mõnel väikesel linnasetükil selle joogi sees, maitse oli imeline. Alguses lõhnast läbi lööv kadakas, mis ka maitses mõnusalt läbi kumas. Lisaks sellele oli õlu täiesti kuivaks ja väga happeliseks muutunud ning vaht püsis täiuslikuna kuni klaasi tühjenemiseni. Kiitused pruulmeistrile!
No comments:
Post a Comment